Majorarea salariilor lucratorilor din asistenta sociala cu 100 lei in anul 2015

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială, a pichetat în data de 8 octombrie 2014 sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din București cu un număr de 15 persoane, alături de colegii din Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST, în cadrul acțiunilor sindicale promovate de Cartel ALFA.

Cu această ocazie, o delegație de 5 reprezentanți din conducerea FNS PRO.ASIST însoțiți de către d-nul Președinte Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu, au participat la două runde de negociere cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice pentru a discuta cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă lucrătorii din acest sector de activitate.

Prima rundă de discuții s-a desfășurat dimineață pe parcursul desfășurării pichetării cu d-nul Secretar de stat Codrin Scutaru și cu care într-un final s-a căzut de acord asupra necesității intâlnirii reprezentanților federației si ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, cu cei ai Ministerului Finantelor Publice.

In urma negocierilor, Guvernul Romaniei a decis majorarea salariilor lucratorilor din sanatate si asistenta sociala, realizat prin Ordonanta de urgenta nr.70 din 4 noiembrie 2014.

Biroul Executiv al Sindicatului IMPACT Botoșani

Postari recente