top of page

Memoriul trimis Ministerului Muncii, Ministerului de Finante, Guvernului Romaniei, Presedintiei


MEMORIU

Sindicatul „IMPACT” Botoşani, sindicat ce reprezintă interesele a peste o mie de lucrători din asistență socială din județul Botoșani, având în vedere buna colaborare și sprijinul care l-am obținut din partea dumneavoastră de fiecare dată când am sesizat unele probleme, dorim să vă supunem atenţiei o situaţie deosebită în care se găsesc salariații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și nu numai.

Prin Ordonanța de urgență nr. 74 din 03 decembrie 2014 privind rectificarea bugetară și mult promisele plăți ale hotărârilor judecătorești, Guvernul României face o discriminare majoră între bugetari. Chiar dacă în ultima perioadă în mass-media s-a promis plata tranșei pentru 2015 din hotărârile judecătorești pentru toți bugetarii, în fapt, s-au alocat bani doar pentru plata hotărârilor judecătorești pentru salariații din învățământul preuniversitar de stat !!!

Chiar dacă prin art. 25 din respectivul act normativ s-a creat cadrul legal pentru plata acestor sume pe titluri executorii, bugetarii din sistemul de asistență socială nu pot primi aceste sume pentru că nu au fost alocate fonduri de la bugetul statului și nici nu există alte posibilități de alocare a acestor fonduri din alte surse.

Cum sumele necesare pentru plata hotărârilor judecătorești în anul 2015 pentru cei aproximativ o mie de salariați din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani se ridică la aproximativ 28 miliarde lei vechi, nici angajatorul și nici Consiliul Județean Botoșani nu dispune de acești bani.

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială din județul Botoșani, trage un semnal de alarmă privind această discriminare între salariații bugetari, faptul că doar o categorie profesională primește finanțare din bugetul statului pentru plata sentințelor judecătorești, iar ceilalți bugetari sunt excluși.

Guvernul României uită că, în sistemul de asistență socială nu există doar beneficiari ci și salariați care muncesc pentru salariul minim brut pe țară, că acești lucrători sunt la marginea prăpastiei și riscă să fie ei înșiși asistați sociali, iar prin această ultimă umilință se dă încă o palmă bugetarului din asistență socială.

Având în vedere cele menționate, vă rugăm respectuos, să ne sprijiniți în soluționarea acestei probleme.

Cu deosebită stimă și respect,

PREŞEDINTE,

Socianu Camelia


Postari recente
Arhiva
Distribuie
bottom of page