Acțiuni sindicale perioada ianuarie-februarie 2021

Dragi colegi!

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, Cartel ALFA, Federația FNS PRO.ASIST și Sindicatul IMPACT Botoșani au demarat acțiuni sindicale prin care sunt solicitate: respectarea Legii salarizării nr. 153/2017 prin majorarea salariilor de baza cu 1/4 din diferenta până la anul 2022, menținerea în plată a indemnizației de hrană, menținerea sporurilor aflate în plată pentru toate categoriile profesionale, acordarea vaucherelor de vacanță, acordarea stimulentelor de risc, creșterea alocației de plasament pt copiii din plasament. Alături de aceste revendicări ale sindicatului, am susținut creșterea salariului minim pe economie la 2400 lei/lună, respectarea legii pensiilor și modificarea legii dialogului social cu posibilitatea negocierilor colective.

Sindicatul IMPACT Botoșani a participat efectiv la pichetarea Prefecturii Botoșani în data de 19 ianuarie 2021, la pichetarea Ministerului Muncii și Protecţiei Sociale în data de 29 ianuarie 2021 și pichetarea Guvernului României în data de 17 februarie 2021.

Mulțumim tuturor celor care au renunțat la confortul personal pentru participarea la acțiuni sindicale ( în data de 17 februarie au participat și membrii sindicatului de la DGASPC Ialomița) și vă asigurăm că vom continua acțiunile sindicale cât vor fi necesare!

Până la acest moment, știm că indemnizația de hrană și sporurile vor rămâne în plată la nivelul lunii decembrie 2020, din păcate vaucherele de vacanță nu vor mai fi acordate.

Cu deosebit respect

Camera Socianu